Patiënt Met Iv Line
Wist u dat de dikte van de huid rechtstreeks verband houdt met de werking van het veneuze systeem? Dat klopt, veneuze ziekte. Simpel gezegd: als de huid te dun is, dan is de bloedtoevoer naar de extremiteiten te gering; als de huid te dik is, dan is de bloedstroom niet sterk genoeg om zuurstof naar de voeten te krijgen.
Daarom raden wij aan uw benen in vorm te brengen met typische oefeningen zoals leg press, skipping, heuvels, estafettes, enz. Als je meer wilt weten over de vorming en het herstel van bloedvaten, kijk dan bij de artikelen; als je meer wilt weten over het minimaliseren van veneuze aandoeningen blijf dan hier.
Nu, naar het leuke gedeelte. Hoe kunnen we de grote bloedsomloop die ons hart genereert in stand houden om te profiteren van een optimale zuurstofvoorziening en het optreden van ziekten die gepaard gaan met een onjuiste bloedsomloop tot een minimum te beperken? Dit is de deal: “Zuurstof is de primaire oorzaak van vitaliteit – we kunnen niet zonder, leer het in te ademen!” Zoals eerder gezegd, wanneer het zuurstofgehalte in je lichaam te laag is, zul je je vitaliteit beperkt voelen. Wanneer uw VO2 Max (maximaal zuurstofverbruik) te laag is, zult u niet in staat zijn om op piekefficiëntie te werken. Als u op maximale capaciteit werkt, moet u uw zuurstofverzadiging met een pulsoxymeter gedurende 60 seconden (intensiteit) controleren op een bereik van 100 tot 120 mmHg (millimeter kwik). Meestal zijn we ons niet bewust van de kleine variaties die zich in de loop van de dag voordoen, maar neem de tijd om deze metingen op een consistente basis uit te voeren. Als je een paramedicus of eerste hulpverlener bent, is dit van het grootste belang om te bepalen of er een beroerte aan de gang is.
Wat betekent een pulse oxymeter meting? Eenvoudig gezegd, geeft de pulsoxymeter aan hoe goed uw lichaam in staat is om zuurstof te gebruiken; een gezond persoon heeft een meting tussen 85% en 95% zuurstofverzadiging. Een ongezond persoon heeft minder dan 75% zuurstofverzadiging. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de pulsoximeter deze waarden gedurende de dag verschillende keren kan meten; zodra de waarden van dag tot nacht consistent zijn, krijgt u een optimaal zuurstofgehalte binnen.
Veel beroepsbeoefenaars ontvangen kritische informatie van hun pulsoximeters. De pulsoximeter wordt erkend als een van de meest nauwkeurige instrumenten die op de werkplek beschikbaar zijn en is afhankelijk van een nauwkeurige meting om nauwkeurige en relevante informatie aan de werkgever te kunnen verstrekken. Sommige werknemers krijgen waarschuwingssignalen van een beroerte en lopen het risico te overlijden als ze niet onmiddellijk handelen. Deze alarmerende statistieken zijn te vinden op het internet, samen met een heleboel eerdere informatie. U kunt een eenvoudige fysieke meting doen met uw pulse-oxymeter in het comfort van uw eigen huis. Dit instrument geeft u de informatie die u nodig hebt om te voorkomen dat er een noodsituatie ontstaat.
Wat kunt u thuis nog meer doen? Wij adviseren het gebruik van een draagbare pulsoximeter voor thuismonitoring. De oximeter is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen. Met draadloze communicatietechnologie kunt u het zuurstofgehalte in het bloed controleren om er zeker van te zijn dat het voldoende is en om uw gezondheid en welzijn thuis in de gaten te houden. De meeste mensen zijn zich bewust van het belang van de gezondheid van het hart, maar slechts weinigen leggen daadwerkelijk een verband met de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Dit is uiterst belangrijk en het gebruik van een pulse-oxymeter kan helpen bij het evalueren en controleren van de status van het lichaam met betrekking tot de cardiale gezondheidsindex.
Wat kunt u doen? Eerst en vooral moet u zich bewust zijn van uw lichaam. Als u veranderingen opmerkt, kan dit een signaal zijn dat uw lichaam aandacht nodig heeft. Aanzienlijke duizeligheid, vermoeidheid of licht gevoel in het hoofd kunnen een duidelijk teken zijn dat uw lichaam geen optimale voeding en zuurstof krijgt. Neem onmiddellijk contact op met uw arts of ga onmiddellijk naar het plaatselijke ziekenhuis voor een evaluatie.
Dus onthoud, houd uw gezondheid in de gaten, vooral uw polsslag. Als u iets ongewoons opmerkt, neem dan contact op met uw arts voor een medische evaluatie. Pulsoximeters zijn verkrijgbaar bij drogisten, apotheken en winkels. U kunt de gezondheid van uw gezin en uzelf veilig stellen.
Categories: Main